Roma 2014 pt. II
Piazza Navona (+ bildet over)

Noko av det beste ved turen var den koslige stemningen rundt matbordet ved middagstider. Kvar kveld traska me gjennom dei smale gatene rundt hotellet og fant fram til nye restaurantar i nærheten. Eg har ete så fantastisk masse pizza og pasta den siste veka! Lite variasjon der for å sei det sånn.. Den siste kvelden er vel det einaste unntaket, da vart me tatt med på ein restaurant der menyen var bestemt på forhånd - ein ganske så bra firerettars!Trevi fontena vart vel kanskje ein skuffelse for dei fleste. Eg kan nemlig informera om at den for tiden ikkje er heilt oppegåande. Der driver dei med arbeid, så vatnet var tømt ut og området rundt var stort sett avsperra. Så joda, bildet over her er vel det beste bildet eg tok ved Trevi fontena denna gangen; fine jenter med selfie-stang. Er glad for at eg har sett den før, ellers hadde eg nok vore veldig skuffa sjølv. Men men, sånn kan det gå!


Trajan-søyla (Il Vittoriano i bakgrunnen til venstre)


På toppen av Il Vittoriano (+ bildet over)

Som regel hadde me hundre grader og steikande sol heile tid, med unntak av èin dag. Plutselig opna himmelen seg og gatene i Roma vart enda trangare på grunn av antalet paraplyar. Det var dagen me skulle på taket av Il Vittoriano, men me var så heldige at vêret klarna opp like før me kom fram. Herregud for ein fantastisk utsikt! (Hadde veldig lyst til å bli tatt bilde av oppe på den hesten, men droppa det for denna gang.)

Mandag til og med torsdag hadde me eit program å følga, som regel fra morgonen av til litt utpå formiddagen, men ellers var det altså lagt opp til at me hadde ganske masse fritid. Må nok innrømma at det vart litt avslapping på hotellet til tider, men me var litt rundt om egentlig! Det vart pittelitt shopping og ein del iskuler i alle fall! Koste oss ekstra den kvelden Italia spelte fotballkamp mot Norge - på ein irsk pub riktignok. Ellers inviterte rom nr. 10 til bråk fredagskveld - koste oss rett og slett masse!(PS: Ikkje kjøp pære-is i Roma. Just don't. Ellers er isen supernam! Gelato ♥)


  • Cecilia Lithén - 16.09.2014 kl.23:06

    Fantastiske bilder alle sammen! Ha en kjempefin kveld videre :D

    , Årdal
    hits